Skogens gula guld

Inte behöver man åka ut till skogen för att hitta svamp. Blev alldeles bländad av gula kantareller på Hötorget när jag passerade där i förmiddags. Härligt vackra höstfärger. Dessutom är det väldigt gott. En maträtt som jag gillar med svamp är risotto. Här kommer ett recept från Tasteline.

Krämig kantarellrisotto med parmesan (4 port)

10 stycken färska kantareller (eller 1 burk)
1 st gul lök
4 dl avorioris
10 dl vatten
4 msk kantarellfond
2 dl parmesanost, riven
salt och peppar
olivolja

Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja.
Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning, därefter vatten lite i taget.
Häll i fond, låt sjuda på svag värme 20-25 min. Rör om då och då.
Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Servera som ensamrätt eller med parmaskinka.






Foto: mrsmalinski

Kommentarer
Postat av: Anna H

Tack för receptet! Verkar jättegott. Ska absolut testa den någon gång. Önskar att vi hade något liknande Hötorget här hemma, men icke.......

2008-09-09 @ 21:43:11
URL: http://ljuvligahem.blogg.se/
Postat av: Vicke

Perfekt ingen risk att man plockar fel sort;)

Låter supergott ditt recept måste jag spara!

Kramis

2008-09-09 @ 22:29:11
URL: http://vickes.blogg.se/
Postat av: Linda P

Vad kul att du är tillbaka! Denna rätt är jag nog tvungen att prova, det låter ju görgott!

2008-09-10 @ 11:01:28
URL: http://livinglikelinda.blogg.se/
Postat av: Dessi

mm, så gott det lät!

2008-09-10 @ 15:21:35
URL: http://dezzys.blogg.se/
Postat av: Nilla

Det lät gott. Ha det så bra!

2008-09-11 @ 17:07:49
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Skriv nåt snällt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0