Mer hälsa

Jag lade till en ny kategori för ett tag sedan i bloggen, nämligen Motion & Hälsa. Har dessvärre varit lite dålig att göra inlägg i den kategorin. Jag kan väl i och för sig inte skryta med att jag är speciellt flitig med inlägg överhuvudtaget. Därför kan ni väl tycka att det är idiotiskt av mig att starta ytterligare en blogg. Vet dock inte om min nya blogg är så intressant för er läsare, det får väl visa sig. Gör den mest för min egen skull, för mitt ego :)  Sedan om någon annan gillar att kika in så varsågoda! :)  Där kommer jag hålla koll på min träning och samla diverse hälsosamma fakta och lite recept. Passande inlägg i den nya bloggen kommer sannolikt även hamna i denna under kategorin Motion & Hälsa, så är ni måttligt intresserade av träning så råder jag er inte att besöka min nya blogg ;)
Nella smyckedesign

Graverade silversmycken med text har funnits ett bra tag. Första gången jag såg det föll jag direkt och tycker fortfarande att det är lika snyggt. Har dock aldrig kommit till skott och inhandla något smycke trots att jag länge velat. Ramlade in på nella smyckedesign genom en blogg och kunde inte motstå erbjudandet om detta silverhalsband. Jättefint halsband som är lika fint till vardags och till fest.
Jag valde orden HOPE och HARMONY. HOPE för att jag tror på hoppet, hoppas på att livet ska ge det jag är värd. HARMONY för att jag inser vikten i att man måste känna harmoni i livet för att må bra. Kropp och själ ska vara i balans, i harmoni. Då kan man gå hur långt som helst.


  Foto: mrsmalinski

Tisdagtema: Grå

Idag hade många foton passat in. Grått, trist väder ute och jag febrig och glåmig.
Istället väljer jag ett foto taget i mitt kök med min rökgråa fondvägg för dagens tema. När jag skulle välja färger på väggarna var jag osäker. Var först rädd att den grå färgen tillsammans med färgen äggskal skulle göra det sterilt och trist, men inte. Alcro´s färg rökgrå är en varm och mjuk grå färg som inte alls är steril. Jag är helnöjd.

Jag får fortsätta dra täcket över mig och hoppas på att febern ger sig. Detta har varit ett segt år gällande förkylningar och feber för min del. Hoppas på ett friskare 2009.


Bordet som skymtar på bilden är IKEA´s DOCKSTA och brickan är från MIO.


    Foto: mrsmalinski

Tisdagstema: Tid

Det första jag tänker på när jag hör ordet tid är klocka. Istället för att enbart ta ett foto på min köksklocka får även min kökslampa vara med. Dagens tema får symbolisera normaltid eller vintertid som den brukar kallas. Nästa helg ställer vi om klockan och då blir det mörkare på kvällen. Redan nu märker man av att vi kommer in i en mörkare och mörkare tidsperiod. Det tar längre tid att ljusna på morgonen och skymmer allt fortare på kvällen.

Själv blir jag mycket tröttare under vinterhalvåret, min kropp behöver ljus. För att kompensera tröttheten är träning bra. Ska strax åka till bassängen och simträna, mitt första crawlpass genom tiderna. Bäst att ni önskar mig lycka till så jag inte drunknar på kuppen :)


  Foto: mrsmalinski


Sveriges bäste telefonklottrare

Telia har utsett Sveriges bäste telefonklottrare. Juryn bestod av Liselotte Watkins, Ernst Kirchsteiger, Ernst Billgren, Bea Szenfeld och Annika Bagge.
Juryns motivering till det vinnande bidraget (det längst upp till vänster):
"Det klassiska, maniska motivet sammantaget till en helhet. Eget manér som tar klotterspråket till en ny nivå. Det bästa klottret kommer till när man kopplar bort hjärnan och förnuftet och plockar fram det lekfulla och naiva".

Flera av bidragen finns att titta på i stor skala på Stockholms central. Ett av bidragen har min mor skapat, ett av de jag visar nedan.
Vill ni se fler bidrag, gå in på
Telias hemsida.


Vinn halsband - Miss Dee

Ett tips! Passa på att gå in hos Inredning i Kalix och vinn ett fint Miss Dee halsband!


Tisdagstema: Privat

Vad är mer privat än mitt alldeles egna hem? Därför får tisdagstemat för denna vecka symbolisera mitt hem,
mitt privata näste. Det första man ser när man kommer in i min hall är skylten Välkommen från
Cosas.
Handskriven skylt i zink från Ylva Skarp.


                      Foto: mrsmalinski

Fina presenter

I helgen var det inflyttningsfest hemma. Flyttade 5 juli, så bättre sent än aldrig :) 23 personer på 51 kvm, inte illa.
Ingen extra värme från element behövdes ;) Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Vill tacka alla söta vänner för jättefina presenter. Ett silverhjärta från
Kalevala. Armband och halsband från Pearls for girls. Handdukar från Lexington. Hallmatta från Village. Vas med blommor, bukett med blommor,  massor med delikatesser såsom choklad från Årechokladfabrik, italiensk balsamvinäger, te, biscotti, oliver, lemon curd och vin.


  
      Foto: mrsmalinski

Tisdagstema: Stängd

Dörren till klädkammaren bör vara stängd. Jag är en hyfsad ordningsmänniska men ibland slår latmasken till.
Då är det bra att det finns dörrar. Detta är dörren in till min garderob.
Hjärta från
Cosas.

Nu ska jag se till att mitt hjärta slår lite fortare. Ska ut på en timmes promenad innan mörkret slår till.
Ha en skön tisdagkväll!


                 Foto: mrsmalinski


Att man blir sugen...

Det är livsfarligt att gå in i en färgaffär och titta på tapeter. Nuförtiden finns det så otroligt mycket snygga tapeter.
Jag får dock nöja mig med släta målade väggar i äggskal och rökgrå fond i köket. Enkelt och snyggt och lättmatchat. Dock kanske lite tråkigt i jämförelse med alla färgglada och mönstrade tapeter. 
Igår "lurade" jag även på ett par vänner till mig samma kulörer till deras kök som jag har hemma. Inte alls opartisk som färgråd i frågan :)  Själv kom jag hem med två färgburkar, en vit och en grå. Spännande och vågat :)  Ska måla ett litet skåp och en köksö.

Vad föredrar ni? Släta målade väggar i en neutral färg eller färglatt med mönstrade tapeter?              Foto: mrsmalinski (mobilkamera)